6 Tips Voor Meer Zelfvertrouwen

Heb jij last van een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen en wil je hier iets aan doen? Deze 6 simpele tips kunnen je helpen bij het opbouwen van je zelfvertrouwen en het verbeteren van je zelfbeeld.



Blijf niet hangen in het verleden


Blijf niet te lang hangen op de mislukkingen en teleurstellingen in je verleden. Je kunt de dingen die je gisteren deed niet veranderen. Je hebt echter wel invloed op hoe je die dingen in toekomst aanpakt. Leer dus van je fouten en richt je erop deze in de toekomst beter te doen.

Onthoud je successen


Neem de tijd om te kijken naar alle dingen die je goed hebt gedaan en beloon jezelf voor je succes. Het is een goed idee om een dagboek bij te houden waarin je al je successen (hoe klein ook) en overwinningen opschrijft. Als je een slechte dag hebt, lees dan je dagboek en kijk naar wat je allemaal hebt bereikt.

Onzekerheid overwinnen doe je het beste door je aandacht te richten op je successen.

Verbreed je kennis


Het opdoen van kennis kan een grote invloed hebben op je zelfvertrouwen. Hoe meer je weet over een bepaald onderwerp, hoe groter je zelfvertrouwen met betrekking tot dat onderwerp. Als je bijvoorbeeld beter met mensen wilt kunnen omgaan, leer dan zoveel mogelijk over communicatie vaardigheden. Besteed ook veel aandacht aan je algemene ontwikkeling. Hoe meer je weet hoe beter je zelfbeeld.

Soort zoekt soort


Het is moeilijk om je zelfverzekerd te voelen als je constant mensen om je heen hebt die zelf heel onzeker of negatief zijn. Zoek mensen op die je steunen in je ontwikkeling en die dienen als een voorbeeld van hoe je wilt zijn. Als je meer zelfvertrouwen wilt, zoek dan mensen op die al zelfverzekerd zijn en leer van ze. Zoek mensen die je uitnodigen en uitdagen om te groeien.

Stel haalbare doelen


Als je je zelfvertrouwen wilt opbouwen dan is het belangrijk om successen te behalen. Dit lukt het beste als je jezelf duidelijke, meetbare en haalbare doelen stelt. Als je een groot doel hebt, verdeel dit dan onder in kleiner sub-doelen. Stel je wilt zelfverzekerder worden in het geven van presentaties. Begin dan met het oefenen van korte presentaties tegenover een of twee goede vrienden of vriendinnen. Zodra dit je makkelijk afgaat kun je het stapje voor stapje uitbreiden.

Begin iedere dag goed


Zodra je opstaat, bekijk jezelf in de spiegel en zeg tegen jezelf dat je steeds zelfverzekerder wordt. Geef jezelf zo oprecht mogelijk complimenten over hoe goed je eruit ziet en hoeveel zelfvertrouwen je uitstraalt. Dit klinkt misschien stom maar het werkt. Je bent jezelf letterlijk aan het herprogrammeren voor meer zelfvertrouwen. Maak hier een vast ritueel van en je zult versteld staan van de resultaten.

Zelfvertrouwen opbouwen lukt niet in een dag. Er is helaas geen knop die je kunt omzetten die je in een klap zelfverzekerd maakt. Je kunt zelfvertrouwen zien als een langzaam groeiende plant. Verzorg de plant goed en wees lief voor hem en hij zal bloeien. Hulp nodig? Probeer dan eens de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen. Deze heeft al meer dan 15000 mensen geholpen om snel en blijvend meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld te ontwikkelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten